Submit your Entries Until 23/08/2024 & Save 9%

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Best City Awards 2023

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση περνά με αισιοδοξία στην επόμενη ημέρα

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τους νικητές, σε μια ολοζώντανη και δυναμική Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2023 powered by Olympios Group of Companies που διοργανώνει η Boussias Events, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για 7η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της εποχής και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε μια γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα περίπου 400 στελέχη των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Best City Awards 2023

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου , Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, στην ομιλία του αφού συνεχάρη εκ των προτέρων  όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία

«Οι ελληνικές πόλεις μέσα από τον θεσμό των Best City Awards αποδεικνύουν ότι υιοθετούν το όραμα της σύγχρονης αστικής ευφυΐας αξιοποιώντας καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για να καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη διακυβέρνησή τους, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και λειτουργούν με νέους, βιώσιμους τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα της κοινωνίας όπως ανεργία και ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ο αποκλεισμός και το υποβαθμισμένο περιβάλλον. Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος  του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών κ. Μαυρουδής Βορίδης, ο οποίος παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τα επιτεύγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του δήλωσε πως η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σοβαρό έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι και επισήμανε πως θεσμοί όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.  

 

Την υψηλότερη βαθμίδα χορηγίας, τη Χορηγία Τίτλου των φετινών βραβείων, ανέλαβε η Olympios Group of Companies, και ο κ. Νίκος Πετρούλιας, Co-Founder, κατά την έναρξη της βραδιάς αφού συνεχάρη όλους τους νικητές, αναφέρθηκε στις έξυπνες και προστιθέμενης αξίας λύσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρει ο Όμιλος στους Δήμους της χώρας στους τομείς τεχνολογίας, ενέργειας, νερού, άρδευσης, λυμάτων και περιβάλλοντος, που απαντούν αξιόπιστα στις προκλήσεις της εποχής.  

Τα Best City Awards 2023 περιλάμβαναν 5 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι υποψηφιότητες  που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.

Έτσι ο Δήμος Αθηναίων κατέκτησε τη διάκριση Smart City of the Yearο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έλαβε τη διάκριση Smart Town of the Year  και ο Δήμος Μυκόνου αναδείχθηκε σε Smart Municipality of the YearΤον κορυφαίο τίτλο Smart Region of the Year έλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τον τίτλο Smart City Supplier of the Year κέρδισε η DOTSOFT A.E.

Χορηγός Τίτλου των Best City Awards ήταν η εταιρεία Olympios Group of Companies και Υποστηρικτής η DOTSOFT A.E.

Οι κορυφαίες δράσεις για τα Best City Awards 2023 δεν εξαντλούνται στα προαναφερόμενα Κορυφαία Βραβεία. 

Best City Awards 2022

Οι πόλεις της Ελλάδας που διακρίθηκαν βλέπουν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τους νικητές, σε μια ολοζώντανη covid free Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε μια γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα στελέχη των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών

Best City Awards 2022

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους  συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε!
Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), ο οποίος λόγω της  εξέλιξης της κακοκαιρίας «Φίλιππος» δεν κατάφερε να βρίσκεται στην εκδήλωση, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα δηλώνοντας πως «η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές. Συγχαρητήρια σε όσους βλέπουν μακριά, στους νικητές των Best City Awards, που παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της χρονιάς, κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα αειφόρων πόλεων». 

Τα Best City Awards 2022 περιλάμβαναν 4 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι υποψηφιότητες  που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.

Έτσι ο Δήμος Χανίων  κατέκτησε τη διάκριση Smart City of the Yearο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού έλαβε τη διάκριση Smart Town of the Year  και ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου αναδείχθηκε σε Smart Municipality of the YearΤον τίτλο Smart City Supplier of the Year κέρδισε η Crowdpolicy.

 

Οι κορυφαίες δράσεις για τα Best City Awards 2022 δεν εξαντλούνται στα προαναφερόμενα Κορυφαία Βραβεία…δείτε παραπάνω στο pdf best city 2022 των πίνακα όλων  των νικητών

Best City Awards 2020

Eπιβραβεύουν Καινοτομία και Ποιότητα Ζωής στις Πόλεις

Οι πόλεις της Ελλάδας που διακρίθηκαν βλέπουν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 4η χρονιά επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις. Η επίσημη ανακοίνωση των Νικητών γίνεται σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2021, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν τα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), συγχαίρει όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και ιδιαίτερα αυτές που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία και δηλώνει με την ευκαιρία «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε!
Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής) δηλώνει πως «η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές. Συγχαρητήρια σε όσους βλέπουν μακριά, στους νικητές των Best City Awards, που παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της χρονιάς, κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα αειφόρων πόλεων».

Κορυφαίες Διακρίσεις

Με βάση τη συνολική βαθμολογία που απέσπασαν από τους κριτές με τη συμμετοχή τους σε επιμέρους ενότητες των Best City Awards, , ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έλαβε τη διάκριση Smart Town of the Year, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέκτησε τον τίτλο Smart City of the Year και ο Δήμος Αγιάς αναδείχθηκε σε Smart Municipality of the Year. Τον τίτλο Smart City Supplier of the Year κέρδισε η Crowdpolicy.

Οι Χρυσοί Νικητές

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους: οι Δήμοι Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Χανίων, Τρικκαίων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (3), Ασπροπύργου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου Χολαργού, Λέρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αθηναίων, οι Περιφέρειες Αττικής, Hπείρου και Θεσσαλίας, ΔΑΕΜ, Growdpolicy (2), Εγκριτος Group-Συνεργασία και ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.

 

Οι Δήμοι , οι Περιφέρειες καθώς και οι επιχειρήσεις που δείχνουν τον δρόμο προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες, με καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες ή προγράμματα, αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν στα Best City Awards 2020.

Best City Awards 2018

Οι καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών

Στην καρδιά της Αθήνας, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η μεγαλειώδης δεξίωση για την τελετή απονομής των Best City Awards 2018, βραβεία που διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά η BOUSSIAS, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Best City Awards 2018.

To διάχυτο κλίμα γιορτής και χαράς κατέκλυσε τους περίπου 300 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και στελεχών επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς, απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Best City Awards 2018 ceremony

Εβδομήντα δύο Δήμοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δέκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου). Τα βραβεία παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε στη σύντομη ομιλία του προς βραβευμένους και συμμετέχοντες, ότι «Και η φετινή ανταπόκριση των Δήμων ήταν μεγάλη, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι τα Best City Awards είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός, αλλά και γιατί καλύπτουν τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση, αλλά και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας. Τα έργα που διακρίνονται σήμερα είναι μεγάλα και σημαντικά, γεγονός που έκανε δημιουργικά δύσκολο το έργο των κριτών».

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Γλυφάδας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Φυλής, Ηρακλείου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Πλατανιά, Τρικκαίων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Χίου, Αμαρουσίου, Πειραιά, Αστυπάλαιας, Λέσβου, Μήλου, Χερσονήσου, Κηφισιάς, Βριλησσίων, Λειψών, Λέρου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Λεβαδέων. Επίσης Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Parkguru, Intellisoft, Noveltech, ΤΕΜΑΚ, Globiled και Evolution Projects, αλλά και το πρωτοποριακό εγχείρημα του Δήμου Αθηναίων, Athens Digital Lab.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τιμητικών βραβείων από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, κ. Γιώργο Πατούλη, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στην ομάδα των Finish Liners και στο Σύλλογο “Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα”. Τα τιμητικά βραβεία είχαν επίκεντρο τον Άνθρωπο και αναγνώρισαν το εξαιρετικό έργο των φορέων που τα παρέλαβαν στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής των πόλεων.

Η μεγάλη βραδιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα εύθυμη διάθεση, με συζητήσεις, γνωριμία με τις τεχνολογικές λύσεις που παρουσίαζαν στα stand τους οι χορηγοί και υποστηρικτές των βραβείων, διακριτικά και με χιούμορ προεκλογικά σχόλια στα «πηγαδάκια», δεκάδες πόζες βραβευμένων και επισκεπτών που φωτογραφήθηκαν επί σκηνής και κρασί. Η επιλογή του χώρου του Σεράφειου, όπου φιλοξενήθηκε η τελετή απονομής των Best City Awards 2018, δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο απόκτημα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Best City Awards 2017

Στο βάθρο της νίκης οι καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας

Στην καρδιά της φωτισμένης νυχτερινής Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η μεγαλειώδης τελετή απονομής των Best City Awards 2017. Ενθουσιασμός και διάχυτο κλίμα γιορτής κατέκλυσε τους περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Best City Awards 2017.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου). Τα βραβεία παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος του Euronews κυρία Νικολέτα Κρητικού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης με μήνυμά του σε βραβευμένους και συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η φετινή ανταπόκριση των Δήμων μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει για 2η χρονιά τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλωστε, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας».

Η βραδιά ξεκίνησε με τις απονομές των Τιμητικών Βραβείων προς τους: 1. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τη συμβολή του στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (παρέλαβε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης Υπεύθυνος Marketing & Επικοινωνίας , Κέντρο Πολιτισμού) 2. Επιτροπή Καινοτομίας Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, για το έργο που επιτελεί στην πραγμάτωση της έννοιας των “smart cities” στη χώρα μας (παρέλαβε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Επιτροπής & Δήμαρχος Τρικκαίων) 3. Δήμος Τήλου για την «ενεργειακή επανάσταση» που υλοποιεί στο νησί και 4. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Ευαγγελισμός, για την προσφορά Free Wi Fi σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, που βελτιώνουν τις συνθήκες παραμονής των πολιτών σε αυτό (παρέλαβε η κα Νάγια Μητσάκη-Γκουλάκη, διοικήτρια).

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Πατρέων, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Άργους – Μυκηνών, Χαλκιδέων, Αμαρουσίου, Ηρακλείου Κρήτης, Γλυφάδας, Χανίων, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ραφήνας – Πικερμίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μεταμόρφωσης, Ιλίου, Παλαιού Φαλήρου, Φαρσάλων, Λέσβου, Νέστου, Πειραιά, Νέας Ιωνίας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Ηλιούπολης, Βριλησσίων, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Έδεσσας, Καλαμάτας, Αγ. Δημητρίου – Cosmote, Αλίμου, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από πλευράς εταιρειών και φορέων, Gold βραβείο απέσπασαν οι : WWF Hellas, ΟΤS, NovelTech, ΤΕΜΑΚ, Swarco Hellas, ΔΕΔΙΣΑ Χανίων, GlobiLED, B. Kαυκάς και ILS Lighting & City Applications.

Η μεγάλη βραδιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα εύθυμη διάθεση στην Αίθουσα Δ10 της Τεχνόπολης με ατέλειωτες συζητήσεις, γνωριμία με τις τεχνολογικές λύσεις που παρουσίαζαν στα stand τους οι χορηγοί των βραβείων, δεκάδες πόζες βραβευμένων και επισκεπτών που φωτογραφήθηκαν στο ειδικό backdrop, κρασί και finger food.

Χορηγοί των Best City Awards είναι οι εταιρείες gnomon informatics και Solaris και υποστηρικτές οι εταιρείες ENVIROMENTRICS, INTELLISOFT, PANTHORA by TELCOSERV και η ΚΑΥΚΑΣ.

Best City Awards 2016

Επιβραβεύτηκε η Καινοτομία και η Ποιότητα Ζωής στις Πόλεις

Σε ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων η Τελετή Απονομής των Best City Awards. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, Σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας.

Έλαβαν διάκριση (Gold, Silver ή Bronze βραβείο) 62 από τους Δήμους που συμμετείχαν, δύο περιφερειακά διαμερίσματα και οκτώ επιχειρήσεις που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις. Τα βραβεία παρουσίασαν η ηθοποιός Ισαβέλλα Κογεβίνα και η Aννίτα Xριστοφίδου, Marketing Consultant.

Best City Awards 2016 Ceremony

Έλαβαν διάκριση (Gold, Silver ή Bronze βραβείο) 62 από τους Δήμους που συμμετείχαν, δύο περιφερειακά διαμερίσματα και οκτώ επιχειρήσεις που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις. Τα βραβεία παρουσίασαν η ηθοποιός Ισαβέλλα Κογεβίνα και η Aννίτα Xριστοφίδου, Marketing Consultant.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου) στην εναρκτήρια ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η ανταπόκριση των Δήμων, μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει μια σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός Βιώσιμου & Πράσινου Αστικού περιβάλλοντος, πεδίο το οποίο μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να καλυφθεί. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που πρωταγωνιστούν σήμερα εδώ, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Η τελετή ξεκίνησε με τις απονομές των Τιμητικών Βραβείων από τον πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη στους Σταύρο Μπένο, για τη συνεισφορά του στη ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας με την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), στον Δρ. Νίκο Μιχαλόπουλο, για τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, στον Γεώργιο Α. Γιαννόπουλο, για τη συνεισφορά του στη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Δίκτυο Μεταφορών της χώρας μας και στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, για την προσφορά του στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας του τόπου μας με το Δίκτυο των Θεματικών Μουσείων που έχει δημιουργήσει.

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Ορεστιάδας, Θηβαίων, Έδεσσας, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Πατρέων, Καβάλας, Πλατανιάς, Μοσχάτου-Ταύρου, Φαρσάλων, Αμαρουσίου, Λειψών, Παπάγου-Χολαργού, Αθηναίων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Διεύθυνση Τουρισμού. Από πλευράς εταιρειών Gold βραβείο απέσπασαν οι : ΔΑΕΜ, Top Vision, Novoville LTD, SYCHEM, OTS, Intracom Telecom και NORATEX.

Best in Show βραβείο απέσπασε ο Δήμος Καβάλας για την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Tα βραβεία και οι νικητές

Smart City of the Year
Δήμος Αθηναίων
Smart Town of the Year
Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης
Smart Municipality of the Year
Δήμος Μυκόνου
Smart Region of the Year
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Smart City Supplier of the Year
Dotsoft
Ενότητα 1: Liveable City
Υποδομές & Αστική ανάπλαση
Έργα ανάπλασης
GOLD Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού | Ανάπλαση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δενδροφυτεύσεις, δημιουργία ραμπών ΑμεΑ και δημιουργία νέας πλατείας με αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού
SILVER Δήμος Ανατολικής Σάμου | Τα 3-Α: Αναβίωση - Αναζωογόνηση - Ανανέωση
SILVER Δήμος Ιωαννιτών | Πάρκο Πολιτισμού - Διασύνδεση, ανάπλαση, αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων, υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, κοινοχρήστων οδών και πλατειών στο Κάστρο Ιωαννίνων
BRONZE Δήμος Λειψών | «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση του Αστικού Εξοπλισμού Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Λειψών»
BRONZE Δήμος Λίμνης Πλαστήρα | Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Έργα χώρων αναψυχής
GOLD Anilio Park | Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου Μετσόβου - To νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας
SILVER Δήμος Ιλίου | Δημιουργία ανοιχτού βιωματικού σχολείου φύσης - Αστικό Δασάκι Δήμου Ιλίου
SILVER Δήμος Αγίου Δημητρίου| Πάρκο Οικογένειας
BRONZE Δήμος Λέρου | Νέος Θερινός Κινηματογράφος στο Λακκί
BRONZE Δήμος Αμοργού / Οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης | Αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων Αμοργού
BRONZE Δήμος Φαρκαδόνας | Healthy Farkadona - Υποδομές Healthy Living
BRONZE Δήμος Στυλίδας | Δημιουργία νέας Παιδικής Χαράς στην Κοινότητα Αχλαδίου 
Smart Mobility
GOLD Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Η πρώτη θέση στάθμευσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου για ΑΜΕΑ της χώρας στη Πλατεία Νυμφών / Έργα στάθμευσης αυτοκινήτων
SILVER Δήμος Αλίμου | Έξυπνες Υπερυψωμενες Διαβάσεις / Έξυπνη διάβαση πεζών σε σχολεία & φιλικές προς ΑΜΕΑ
SILVER Δήμος Λαρισαίων - Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας / Τμήμα Προγραμματισμού, Υποστήριξης και Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών | Ευφυές Σύστημα Αυτοματοποιημένης Αναγνώρισης Οχημάτων για τη Διαχείριση εισόδου-εξόδου στο Πεζοδρομημένο κέντρο Λάρισας / Ευφυή συστήματα διαχείρισης εισόδου - εξόδου οχημάτων σε πεζόδρομους
BRONZE Δήμος Καλαμάτας | Ανάπτυξη του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων Καλαμάτας - Πολιτιστική διαδρομή «Καλαμάτα - Αρχαία Θουρία" / Έργα ποδηλατοδρόμων
BRONZE Δήμος Καρύστου | Κατασκευή Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης / Έργα στάθμευσης αυτοκινήτων
Έργα οδοποιίας
GOLD Περιφέρεια Ηπείρου | Οδός Σταύρου Νιάρχου: Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος αναβαθμίζει την πόλη των Ιωαννίνων
SILVER Δήμος Κόνιτσας | Έργα πλακοστρώσεων και καλντεριμιών σε δημοτικές οδούς Δήμου Κόνιτσας - Ανάδειξη παραδοσιακού τρόπου χρήσης της πέτρας στην οδοποιία
BRONZE Δήμος Σουφλίου | Νέα διαδημοτική οδός Μικρό Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό: Αναβάθμιση-Ισόρροπη Ανάπτυξη
Ισόπεδοι και ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι
GOLD Περιφέρεια Θεσσαλίας | Κατασκευή 16 Κυκλικών Κόμβων στην Πόλη της Λάρισας 
SILVER Δήμος Παλαιού Φαλήρου | Διαμόρφωση Κόμβου οδών Χρονοπούλου – Εθελοντών
BRONZE Δήμος Καβάλας | Εκεί που τα μεταχειρισμένα ελαστικά συναντούν την οδική ασφάλεια
Υποδομές για ζώα συντροφιάς
GOLD Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού| Δημιουργία του 1ου Δημοτικού Κτηνιατρείου στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού
SILVER Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Δημοτικό πρόγραμμα «Οι Γάτες μας» για την καταγραφή, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων γατών
BRONZE Δήμος Αλίμου | Καινοτόμες Δράσεις για τη Φροντίδα των Αδέσποτων Ζώων 
Κινητικότητα & μεταφορές
Προσβασιμότητα χώρων
GOLD Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Σύνδεση Προσβάσιμων Διαδρομών ΑμεΑ
SILVER Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη | Ισότιμες Αλυσίδες Προσβασιμότητας
BRONZE Δήμος Παλαιού Φαλήρου | Αξιολόγηση προσβασιμότητας και δημιουργία προφίλ προσβασιμότητας Δήμου Παλαιού Φαλήρου
Αειφορία στις μεταφορές - Πληροφοριακά συστήματα & έξυπνες εφαρμογές
GOLD Δήμος Τρικκαίων-Δημοτική εταιρία Αστική Ανάπτυξη Τρικάλων | “Παρκάρω & Volt-άρω” στα Τρίκαλα: Το 1ο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ελλάδα με άμεση ανταποδοτικότητα των εσόδων προς οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
SILVER Δήμος Βόλου - Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας | Προώθηση Αστικών Συγκοινωνιών - Αναβάθμιση Εξοπλισμού & Παρεχόμενων Υπηρεσιών - Εγκατάσταση Έξυπνων Στάσεων 
BRONZE Δήμος Αλεξανδρούπολης | Βιώσιμη αστική κινητικότητα και ηλεκτροκίνηση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Βιώσιμη κινητικότητα & Δημόσιες αστικές μεταφορές
GOLD Δήμος Αστυπάλαιας | Δημιουργία εγκαταστάσεων για τη φόρτιση, τη συντήρηση, την επισκευή και την στάθμευση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την εκτέλεση επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία (transport on demand)
SILVER ΝΝ Διαφημιστική | Η Νέα Ψηφιακή Εμπειρία των Σταθερών Συγκοινωνιών Αθηνών
BRONZE Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Ολοκληρωμένο Δίκτυο ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών
GOLD Δήμος Αλίμου | Κατασκευή καινοτόμων, πρωτότυπων και πρωτοποριακών αναλάμποντων φανών επισήμανσης κινδύνου (FLASHING LIGHTS)
SILVER Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου | Διαχείριση Ελλιμενισμού Σκαφών
BRONZE Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης | Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Ραντεβού Πολιτών - Επιχειρήσεων και Προγραμματισμού Θεωρητικών – Πρακτικών Εξετάσεων των Υποψηφίων Οδηγών, Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέσω του Gov.gr
 Έξυπνη Κινητικότητα ΑμΕΑ
GOLD Δήμος Καλαμάτας | Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε σχολεία
SILVER Δήμος Αλεξανδρούπολης | Προσβασιμότητα στην επικοινωνία και συμπερίληψη
ΤΠΕ & Διακυβέρνηση
Αξιοποίηση τεχνολογιών AI & ML
GOLD Crowdpolicy σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών | AI Chatbot της Crowdpolicy για τον Δήμο Δελφών
GOLD Crowdpolicy σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας | AI Chatbot powered by Crowdpolicy: Αυτόματος Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
SILVER Crowdpolicy σε συνεργασία με Δήμο Δυτικής Λέσβου | Αυτόματος Ψηφιακός Βοηθός της Crowdpolicy για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
Ηλεκτρονική παρακολούθηση διακίνησης εγγράφων & ψηφιακών υπογραφών
GOLD ΔΑΕΜ Α.Ε. | Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πρωτοκόλλου & Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών  του Δήμου Αθηναίων
SILVER Evolution Projects | IntelliFlow – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Οργάνωσης της Διοίκησης και της Επιχειρησιακής Ικανότητας για Φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
BRONZE Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Ηλεκτρονική παρακολούθηση διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών
Εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβούλευσης
GOLD Δήμος Δράμας | Τεχνητή νοημοσύνη και άμεση δημοκρατία: Η περίπτωση του Δήμου Δράμας
SILVER Δήμος Αντιπάρου | Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαβούλευσης Έργων και Δράσεων του Δήμου Αντιπάρου
BRONZE Δήμος Ηλιούπολης | Η Φωνή του Δημότη-Ένα νέο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών
Εφαρμογές Ι.C.T & D.T 
GOLD Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Όλες οι πληροφορίες της πόλης και οι συναλλαγές στο τηλέφωνό μου / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
GOLD Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας | Ψηφιακή Γεωπύλη /Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλης
SILVER Δήμος Θερμαϊκού | Κεντρική ενιαία πλατφόρμα συλλογής, διαχείρισης και Διάθεσης Δεδομένων Έξυπνης Πόλης / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
SILVER Crowdpolicy σε συνεργασία με τον Δήμο Αντιπάρου | E-Government Portal by Crowdpolicy: Ψηφιακή Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Αντιπάρου / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
SILVER Δήμος Καλαμαριάς | KALAMARIA - SMART CITY / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
SILVER ΔΑΕΜ Α.Ε. | Ψηφιακό Παρατηρητήριο  Υπηρεσιών  Δήμου Αθηναίων (City Dashboard) / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
SILVER Δήμος Σαλαμίνας | Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εθελοντών / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
SILVER Δήμος Μυκόνου | Διαχείριση Κοιμητηρίων / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
BRONZE Δήμος Βριλησσίων | Ψηφιοποίηση υπηρεσίων για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, της επικοινωνίας με τους δημότες και τη διαχείριση των βασικών υποδομών ευθύνης του Δήμου / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
BRONZE Δήμος Μινώα Πεδιάδας | Ανάπτυξη ψηφιακής εργαλειοθήκης Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την αναβάθμιση λειτουργικών διαδικασιών & την εξυπηρέτηση των πολιτών / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
BRONZE Δήμος Αθηναίων | Εκσυγχρονισμός Διαδικασίας Ίδρυσης και Λειτουργίας ΚΥΕ με χρήση GIS / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
BRONZE Δήμος Θάσου | Αίτηματα πολιτών  / Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard
BRONZE Crowdpolicy σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο | Greenpay.gr powered by Crowdpolicy: Πλατφόρμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Διαχείρισης Οικονομικών και Οικοσύστημα Ψηφιακών Πληρωμών του Πράσινου Ταμείου / Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης-Ηλεκτρονικές πληρωμές δημοτών
Ασφάλεια και Πολιτική Προστασία
Πληροφοριακά συστήματα για την έγκαιρη προειδοποίηση και αντιμετώπιση κινδύνων & εκτάκτων καταστάσεων
GOLD Δήμος Ηρακλείου Κρήτης | Σύστημα διαχείρισης συμβάντων πολιτικής προστασίας
SILVER Δήμος Σκοπέλου | Ολοκληρωμένο Ευφυές Σύστημα Έγκαιρης Πυρανίχνευσης για το Δάσος του Δήμου Σκοπέλου
BRONZE Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Υπερσύγχρονο σύστημα 24ωρης εναέριας επιτήρησης του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης
Δράσεις & έργα για την παρακολούθηση και έλεγχο / προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
GOLD Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης / Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας | Εκπόνηση ολοκληρωμένης επιχειρησιακής μελέτης αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & Lora Wan: Ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη
SILVER Περιφέρεια Αττικής / Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας | Εκτίμηση Κινδύνων Σεισμού, Πυρκαγίας & Πλημμυρών στην Περιφέρεια Αττικής
SILVER Vodafone | Vodafone Smart Forest
BRONZE Δήμος Κηφισιάς | Κηφισιά Ασφαλής Πόλη - Ευέλικτο Επικουρικό Πρόγραμμα Δράσεων και Δομών
Υγεία
Συστήματα τηλεϊατρικής & τηλεπρόνοιας
GOLD Δήμος Ορεστιάδας | Τηλεφροντίδα και τηλεπαρακολούθηση μέσω εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και παροχής υπηρεσιών τηλεϊατρικής στο Δήμο Ορεστιάδας / Συστήματα τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης για υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων
SILVER Δήμος Καλαμάτας | Δράσεις προληπτικής ιατρικής στα καρδιαγγειακά προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας  / Συστήματα τηλεϊατρικής
BRONZE ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας | Πρόληψη Υγείας μέσω του Προγράμματος "Τηλεϊατρικής" στον Δήμο Ηγουμενίτσας / Συστήματα τηλεϊατρικής
 Δράσεις για την προάσπιση της κοινοτικής υγείας
GOLD Δήμος Ξηρομέρου | Δράσεις αγωγής, προαγωγής Υγείας και καλές πρακτικές του  Δήμου Ξηρομέρου για την προάσπιση της Κοινοτικής Υγείας.
SILVER Δήμος Καλαβρύτων | Δράσεις Πρόληψης στον Τομέα της Υγείας και Ενημέρωσης των Πολιτών
BRONZE Δήμος Ωρωπού | Εκπαίδευση και κοινωνική ενσωμάτωση ενηλίκων ηλικίας 50+ & ΑΜΕΑ στον Δήμο Ωρωπού
Πολιτισμός & Τουρισμός
 Ψηφιοποίηση περιεχομένου μουσείων & τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς
GOLD Δήμος Θήρας | Ένταξη της Καλντέρας Σαντορίνης, στα πρώτα 100 Παγκόσμια Μνημεία Γεωλογικής Κληρονομιάς (UNESCO)
SILVER DOTSOFT | MΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΠΟΣ - Διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές παιχνιδοποίησης για το πολιτιστικό απόθεμα ενός Μουσείου
BRONZE Δήμος Σερρών - Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών | Τα ψηφιακά παιχνίδια και μουσεία, μέσο γνωστικής και βιωματικής προσέγγισης του εορτασμού για τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού βίου.
BRONZE Δήμος Κέας | Αποθετήριο Πολιτισμού και Ιστορίας Δήμου Κέας –Από την Επανάσταση στην Προσφυγία
Ψηφιακός τοπικός τουριστικός οδηγός & Μobile εφαρμογές
GOLD DOTSOFT | TTLS - Intelligent transport and smart guide for smart tourism
GOLD Δήμος Μαλεβιζίου | Διαδραστική Τουριστική Πλατφόρμα & Mobile Application "Visitmalevizi.gr"
SILVER Δήμος Τρίπολης | Ιστορικά μονοπάτια πεζοπορίας Δήμου Τρίπολης - Tripolis Trails - Εφαρμογή για κινητές συσκευές (mobile app)
SILVER Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας | Έργο «ALTERNATIVE TOURISM» για την ανάπτυξη & την προώθηση των Ιαματικών Πηγών των Δήμων Αμυνταίου, Άργους Ορεστικού, Κόνιτσας και Πρεβέζης
SILVER Δήμος Θήρας - ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. | «Santorini Volcano app»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τη γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου της Σαντορίνης
BRONZE Crowdpolicy σε συνεργασία με τον Δήμο Σύμης | Visit Symi powered by Crowdpolicy: Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολής και Υποστήριξης Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σύμης
BRONZE Δήμος Χανίων | Μία «Βαλίτσα» για τις... βαλίτσες των επισκεπτών: Η νέα δωρεάν τουριστική υπηρεσία του Δήμου Χανίων
BRONZE Crowdpolicy σε συνεργασία με Δήμο Αγίου Δημητρίου| Mobile εφαρμογή “City On DAD”  της Crowdpolicy, για άμεση πληροφόρηση και διασύνδεση των πολιτών με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου
Εικονικές περιηγήσεις μουσείων, αρχαιολογικών & ιστορικών χώρων
GOLD Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής | VirtuaLand: Μια διαδραστική εμπειρία εμβύθισης στην ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Αλβανίας
SILVER Δήμος Τήνου | Tinos: A 360VR Island Tour Experience.  Μια Ταξιδιωτική Εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας στα Χωριά, τα Αξιοθέατα, τις Παραλίες και τη Φυσική Ομορφιά της Τήνου
BRONZE Δήμος Χανίων-Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων | Χρήση μέσων επαυξημένης πραγματικότητας (VR) διαδραστικής παρατήρησης, ανάλυσης και τρισδιάστατης (3D) προσομοίωσης σε έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων
BRONZE MUSEOTEK | Μαθητές και Δημότες περιηγούνται Ζωντανά σε Μουσεία όλης της Χώρας με την Πλατφόρμα Museotek
Συστήματα Διαχείρισης χώρων άθλησης, πολιτισμού & ψυχαγωγίας
GOLD Δήμος Χανίων - Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. | "chania-culture.gr": Ολοκληρωμένη διαδικτυακή πληροφόρηση, κράτηση και πληρωμή εισιτηρίου για πολιτιστικές δράσεις / Διαχείριση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις
SILVER Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Διοργάνωση Κορυφαίου Τριαθλητικού Αγώνα IRON MAN 70.3 Vouliagmeni / Συστήματα Διαχείρισης χώρων άθλησης, πολιτισμού & ψυχαγωγίας
SILVER Δ/νση Παιδείας & Αθλητισμού, Δήμου Χαλανδρίου | Γιορτή του Αθλητισμού «Χαλάνδρι BRAVO 2022»στο αθλητικό κέντρο Ν. Πέρκιζας. / Συστήματα Διαχείρισης χώρων άθλησης, πολιτισμού & ψυχαγωγίας
BRONZE Δήμος Αρταίων | ARTA WebTV - Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας / Συστήματα Διαχείρισης χώρων άθλησης, πολιτισμού & ψυχαγωγίας
BRONZE Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ | Πλατφόρμα Διαχείρισης Μητρώου Μελών & Συνδρομών Αθλητικών Δομών Δήμου Ηρακλείου / Συστήματα Διαχείρισης χώρων άθλησης, πολιτισμού & ψυχαγωγίας
Οικονομία & Ανάπτυξη
Απασχόληση
GOLD Δήμος Χαϊδαρίου | Ψηφιακό Marketplace στον Δήμο Χαίδαρίου / Προβολή τοπικής επιχειρηματικότητας
SILVER Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού| Πιλοτικές δράσεις για την προώθηση των ευπαθών ομάδων και των νέων στην απασχόληση στο  Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού. Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ» / Συμβουλευτική για ανεύρεση εργασίας
BRONZE Crowdpolicy σε συνεργασία με Δήμο Πλατανιά | #Μένουμε_Ενεργοί powered by Crowdpolicy: Πλατφόρμα σύζευξης στην αγορά εργασίας για την υποστήριξη παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και καταπολέμησης της ανεργίας του  Δήμου Πλατανιά  / Συμβουλευτική για ανεύρεση εργασίας
Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
GOLD Περιφέρεια Θεσσαλίας | Στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα με 239.200 έργα, συνολικού Προϋπολογισμού 2ΔΙΣ € /  Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
SILVER Δήμος Άργους Ορεστικού| Σύστημα διαχείρισης, παραγωγής και ιχνηλασιμότητας φασολιών «γίγαντες – ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.» /  Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
BRONZE Περιφέρεια Θεσσαλίας | Πρόγραμμα ΤΥΤΩ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Προστασία των αγροτικών καλλιεργειών στο Θεσσαλικό αγροτικό οικοσύστημα.  / Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
BRONZE Crowdpolicy σε συνεργασία με Δήμο Ηρακλείου | City On Pass by Crowdpolicy: Η 1η Ψηφιακή Κάρτα υπηρεσιών για τους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου  / Έξυπνος οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών
Ενότητα 2: Green City
 Κτήρια 
Δημοτικά Κτήρια
GOLD Δήμος Παπάγου - Χολαργού | Νέο Κτίριο για τη στέγαση των Δημοτικών Πολυιατρείων, του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και του ΚΕΠ Υγείας / Νοσοκομεία – Δομές Υγείας
SILVER Δήμος Άργους Ορεστικού | Το πρώτο zero building energy κολυμβητήριο στη χώρα / Δημόσια & Δημοτικά Κτήρια
BRONZE Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου | Αποκατάσταση Πολιτιστικού Χώρου «ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ» στη Δημοτική Ενότητα Ταύρου / Δημόσια & Δημοτικά Κτήρια
Εκπαιδευτικές δομές
GOLD Δήμος Χερσονήσου | Καινοτομία και Αειφορία σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου για την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής
SILVER 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου Δήμου Πάργας | Μελέτη με όραμα ένα πράσινο σχολείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου  Δήμου Πάργας
BRONZE Δήμος Αρταίων | Αναβάθμιση και βελτίωση ενεργειακής απόδοσης σε δομές εκπαίδευσης και άθλησης
 Συστήματα μέτρησης ποιότητας αέρα
GOLD Δήμος Ζίτσας | Εγκατάσταση Περιβαλλοντικών Σταθμών
SILVER Δήμος Αλεξανδρούπολης | Περιβαλλοντικός Σταθμός Παρατήρησης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης
Διαχείριση Υδατικών Πόρων
On line σύστημα παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης
GOLD Δήμος Λοκρών | Καινοτόμος δράση για την αντιμετώπιση των απωλειών και διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης
SILVER Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης | Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλε-ελέγχου – Τηλεχειρισμού για την Βελτιστοποίηση της Λειτουργίας των Δικτύων Ύδρευσης, για τη Μείωση του Ατιμολόγητου Νερού και την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Η/Μ Εγκαταστάσεων 
BRONZE Δήμος Άνδρου | On line σύστημα παρακολούθησης διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης
Αφαλάτωση
GOLD Δήμος Μυκόνου
SILVER Δημοτική Επιχείρηση 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Ορεστιάδας | Επεξεργασία πόσιμου νερού και δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης σε 14 οικισμούς του Δήμου Ορεστιάδας
Ψηφιοποίηση ΔΕΥΑ
GOLD Δήμος Μυκόνου - Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου | Συστηματικές δράσεις εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Μυκόνου
SILVER Δήμος Χανίων - Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων | www.deyach.gr: Ψηφιακές υπηρεσίες και ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων
Εφαρμογές Τ.Π.Ε / IoT Applications
GOLD Οlympios Intelligent Technologies | Αναβάθμιση Υποδομών Τεχνολογίας και Επικοινωνίας για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Βριλησσίων
SILVER Δήμος Κηφισιάς | Έξυπνοι Ψηφιακοί Μετρητές Νερού στη Νέα Ερυθραία με πολλαπλά Οφέλη για τους Πολίτες και το Περιβάλλον
Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων
Τεχνολογίες αποκομιδής αποβλήτων
GOLD Δήμος Αλίμου | WasteControl: Ηλεκτρονικό πρόγραμμα (λογισμικό) αναλυτικής καταγραφής και  επεξεργασίας δεδομένων των αστικών αποβλήτων του Δήμου Αλίμου
SILVER Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου | “Αισθητική, Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου μέσω της ανάπτυξης συστήματος υπόγειας αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων”
BRONZE Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας | Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων "Πληρώνω όσο πετάω"
Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση
GOLD Δήμος Ορεστιάδας | Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών για την ανακύκλωση με χρήση έξυπνων συστημάτων στο Δήμο Ορεστιάδας
GOLD Δήμος Τήλου| Just Go Zero Tilos
SILVER Δήμος Βριλησσίων | Zero Waste City
SILVER Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης | Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βιοαποβλήτων
BRONZE Δήμος Αλίμου | Ανακυκλώνουμε σωστά; Συμμετέχω, ενημερώνομαι, προτείνω. Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερα απόβλητα
BRONZE Δήμος Γαύδου | Γαύδος, καθαρό νησί
Smart Waste Management
GOLD Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης - COSMOTE | Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ / Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων
SILVER DOTSOFT | Fleeto Smart Waste Management - Έξυπνο σύστημα οργάνωσης και διαχείρισης αποκομιδών με χρήση αισθητήρων / Online σύστημα διαχείρισης κάδων απορριμμάτων και στόλου απορριμματοφόρων
BRONZE Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού | Δημιουργία Δικτύου Έξυπνων Κάδων Απορριμμάτων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού / Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων
Δράσεις ενθάρρυνσης – ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση
GOLD ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ A.Ε. | Καινοτόμο Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για την Κυκλική Οικονομία GREEN SCHOOLS
GOLD ΜainSys - Δήμος Πειραιά | e-Kάνθαρος - Σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πηγή για τον Δήμο Πειραιά
SILVER Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) - ΑΒ Βασιλόπουλος - Novoville - Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης | Σύγχρονος ψηφιακός οδηγός ανακύκλωσης στην εφαρμογή Novoville με χιλιάδες σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα
BRONZE Δήμος Αλίμου | Κυκλική Οικονομία και Διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών - Ο δρόμος προς το μέλλον
Διαχείριση Ενέργειας
Έξυπνο αστικό φωτισμό
GOLD Δήμος Μεγαρέων | Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων
SILVER Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού | Αναβάθμιση Οδοφωτισμού LED στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού
SILVER Δήμος Πλατανιά | «Νέος Δημοτικός Φωτισμός σε Παραλιακή Ζώνη Ωοτοκίας Θαλάσσιας Χελώνας Caretta-Caretta»
BRONZE Δήμος Ελευσίνας | Προμήθεια και Εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων και Λαμπτήρων τύπου LED
Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας δημοσίων & δημοτικών κτιρίων
GOLD Δήμος Πλατανιά | Ενεργειακός Συμψηφισμός (Net Metering) και Διαχείριση Ενέργειας (B.M.S), 6 Δημοτικών Κτιρίων (3 Σχολεία Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, 2 Κτίρια Διοίκησης, 1 Κλειστό Αθλητικό Στάδιο)
SILVER Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας της Στέγης Υπερηλίκων Δ.Ε. Βούλας
BRONZE Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου  | Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
 Συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων
GOLD DOTSOFT S.A. | IanosEnergy - Έξυπνο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας
GOLD Δήμος Άργους Ορεστικού | Κεντρικό σύστημα τηλεμετρίας ενεργειακού ελέγχου δημοτικών κτιρίων
SILVER Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου | Εγκατάσταση Συστήματος Παρακολούθησης Ενεργειακών  Καταναλώσεων και Μέτρησης Ανθρακικού Αποτυπώματος
BRONZE Δήμος Τεμπών  | Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων
Ενότητα 3: Sustainable City
Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη
GOLD Περιφέρεια Ηπείρου | Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου / Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα 
SILVER Δήμος Αρταίων - ΔΕΥΑ Άρτας | Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών / Βιώσιμη Ανάπτυξη Υποδομών
BRONZE Δήμος Μονεμβασίας | Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Αστικών Λυμάτων με Σκοπό την Απεριόριστη Άρδευση Δενδρωδών Καλλιεργειών / Βιώσιμη Ανάπτυξη Υποδομών
 Βιώσιμες Κοινότητες & Αειφορία 
GOLD Δήμος Κηφισιάς | Μια Ζεστή Αγκαλιά Αλληλεγγύης από το Δήμο Κηφισιάς στην Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας Ουκρανών Προσφύγων  / Προγράμματα Ευθύνης & Αλληλεγγύης
SILVER Δήμος Θήρας | Σχέδιο Δράσης του Δήμου Θήρας για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης / Βιώσιμος Δημόσιος Τομέας
BRONZE Δήμος Βριλησσίων | Green Vrilissia / Βιώσιμη Ηγεσία
 Κουλτούρα & Βιώσιμη Ανάπτυξη
GOLD Δήμος Καλαμάτας | Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων
SILVER Δήμος Ήλιδας | Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας
SILVER Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» | Οι Προβολές του Cine Καλησπερίτη: Η Βιώσιμη Πολιτιστική Ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης του Κιμωλιάτικου τοπίου, της περιβαλλοντικής προστασίας και της εθελοντικής προσφοράς.
BRONZE Δήμος Σκιάθου  | Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Ανάκαμψη του Τουρισμού
BRONZE Δήμος Σίφνου - Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου | 14o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»
Κοινωνική Συνοχή & Βιώσιμη Ανάπτυξη
GOLD Δήμος Χάλκης | Ενεργειακή Κοινότητα ¨ΚΑΛΧΙΟΝ"
SILVER Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης - Katerini Public Library | Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ως παράδειγμα συμπερίληψης και επαναδιαμόρφωσης εγκαταλελειμμένων χώρων
BRONZE Δήμος Βριλησσίων  | Μιλάς Ψηφιακά
 Κοινωνική Ευθύνη
GOLD Δήμος Ηρακλείου Αττικής | Επίδομα 1000 ευρώ για την γέννηση του πρώτου παιδιού
SILVER Δήμος Αθηναίων | Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Απινιδωτών στα Σχολεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας με Παράλληλη Εκπαίδευση της Σχολικής Κοινότητας αλλά και των Κατοίκων που γειτνιάζουν
SILVER Δήμος Μεγαρέων| Ίδρυση και Λειτουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ
SILVER Δήμος Αχαρνών | Δημιουργία και λειτουργία Φροντιστηρίου με επαγγελματίες καθηγητές και ωφελούμενους 300 μαθητές
BRONZE Δήμος Αχαρνών και "Αρωγή" Δήμου Αχαρνών  | Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση στο Βαμβακάρειο Ίδρυμα
BRONZE Δήμος Ιλίου | Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Δήμου Ιλίου
Κλιματική Αλλαγή
GOLD Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων | «Δίκαιη και καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Διαποντίων Νήσων» - Project J.E.D.I.
GOLD Δήμος Αθηναίων | Solar Map - Απόδοση Ηλιακής Ενέργειας ανά κτίριο
SILVER Δήμος Καλαμάτας | Mission Καλαμάτα: Συμμετοχή στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030
SILVER Δήμος Άργους Ορεστικού | Ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου μέσω της παραγωγής πράσινης ενέργειας και στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών
BRONZE Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης  | Κινήσου ελεύθερα!!! Δράσε Οικολογικά!!!